3 tips bij het kopen van je eerste horloge.

Het kopen van je eerste horloge kan beste een hele opgave zijn. Combineer dit met de enorme hoeveelheid soorten er beschikbaar zijn en het grote prijsverschil hiertussen kan het kopen van je eerste horloge best wel overweldigend zijn. Bij deze enkele tips die je bij je keuze kunnen helpen!

Tip 1: Koop het juiste uurwerk

In principe kennen we drie soorten uurwerken bij horloges, automatische, quartz en zon/solar uurwerken.

Bij het automatische horloge word het uurwerk opgeladen door middel van de natuurlijke beweging van de mens. Bij het lopen word de energie in het horloge opgeslagen en is er geen batterij nodig om het klokje te laten draaien.

Bij de aanschaf van een automatisch horloge dien je erop te letten dat een minimaal aantal bewegingen (rotaties) per dag nodig is om het uurwerk in orde te houden, ook dient het horloge bij voorkeur niet langer dan 2 dagen achter elkaar stil te staan. Dit aantal is bij een gemiddeld persoon makkelijk te halen, haal je dit niet omdat je bijvoorbeeld meerdere horloges hebt, zou je ervoor kunnen zorgen een zogenaamde watchwinder aan te schaffen. Dit is een speciale doos die ervoor zorgt dat je horloge het juiste aantal rotaties maakt zonder dat je deze om je pols hebt.

Naast het automatische horloge kennen we het quartz horloge. Het quartz horloge word opgeladen door een batterij, deze zorgt voor trillingen op een constante frequentie en zo word de tijd weergeven.

Het quartz horloge is over het algemeen preciezer in tijdsweergave dan het automatische horloge, ook kunnen ze beter tegen een stootje en is het klokwerk minder kwetsbaar. Draag je het horloge bij praktisch werk? Dan zou je kunnen een quartz uurwerk kunnen overwegen.

Tip 2: Kies de juiste maat.

De maat van het horloge is erg belangrijk en komt ten goede bij het draagcomfort. Een te groot horloge ziet er ook nog eens erg slonzig uit, vooral bij herenhorloges. Kijk bij het kopen goed naar de pasvorm om de pols. Hij dient niet te strak maar ook zeker niet te los te zitten.

De horlogeband is vaak door middel van schakeltjes makkelijk zelf aan te passen, wanneer je dus een horloge online koopt, is dit makkelijk thuis te doen. Vaak zitten er ook nog extra schakeltje bij om de band groter te maken. Lukt het niet, of wil je dit niet zelf doen? Elke juwelier kan een horloge kleiner of groter maken, en zal dit tegen een kleine vergoeding voor je oplossen.

Tip 3: Kiest de juiste glassoort.

Het glas op de horlogekast is erg belangrijk en de keuze hiervan heeft ook weer te maken met het gebruik van het horloge. In principe kennen we drie soorten glas bij horloges:

  1. Mineraal glas
  2. Kunststof
  3. Saffier glas

Mineraal glas is gevoelig voor krassen maar is goedkoper dan saffier glas. Kunststof word over het algemeen weinig gebruikt om dit materiaal erg gevoelig is voor krassen. Safier glas is de meest verstandige keuze, dit type glas kras in principe niet, waardoor het horloge lang mooi blijft. Een horloge kopen? Neemt u eens een kijkje op de online horlogewinkel Watchmybusiness.nl.

Bookmark and Share

Stylehorloges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 11 =