Casio G-Shock horloge, een horloge van kwaliteit!

Casio is oorspronkelijk een Japans horlogemerk die niet alleen horloges produceert maar ook andere producten zoals de bekende rekenmachine. De G-Shock is een aparte tak binnen het Casio dat voor het eerst horloges maakte in 1983.

Het eerste model was de Casio DW-5000C die werd gemaat door Kikuo Ibe, G-shock is ontstaan uit drie idealen, dit werd het triple concept genoemd. Dit betekende dat het de G-Shock een batterij levensduur heeft, water bestendig is tot 10 bar en tegen valschade kan tot 10 meter. Een leuk weetje;

Ze hebben 200 Casio G-Shock horloges van het dak af laten vallen om te testen of ze daadwerkelijk tegen een stootje kunnen!

De Casio G-Shock vandaag de dag

De modellen lijn van G-Shock is aanzienlijk uitgebreid sinds het begin dit merk, toen nog maar één model beschikbaar was vandaag de dag bestaan de nieuwe modellen zonnecellen en atoomklok synchronisatie, zodat uw klok altijd op de milliseconde op tijd loopt!

Casio G-Shock

Modern Casio G-Shock horloge met digitale en analoge tijdsaanduiding.

De Cockpit-serie van G-Shock is de officiële tijdwaarnemer van Nismo Racing, Nismo Racing is de race tak van het automerk Nissan. Ook is de G-Shock vaak gedragen door astronauten. Veel nieuwere G-Shocks zijn voorzien van een metalen (staal of titanium) band en sierlijke analoge tijdwaarneming.

Wie dragen het G-Shock horloge?

Dat de G-shock een bijzonder horloge is, dat mag gezegd worden. Maar wie dragen dit horloge nu eigenlijk?

G-Shock is populair bij bergbeklimmers, brandweerlieden, ambulancepersoneel, mensen die werkzaam zijn in de offshore, politieagenten, astronauten, filmregisseurs (Tony Scott werd vaak afgebeeld met een GW-3000B, zoals Ron Howard en Francis Ford Coppola) en soldaten. Ex-Special Forces soldaat Andy McNab noemt in een aantal van zijn romans hoe zijn fictief personage Nick Stone steunt op een G-Shock horloge. Volgens Mark Bowden’s boek Blackhawk Down de DELTA Operators droegen zij G-Shock horloges tijdens de gevechten tijdens gebeurtenissen van 3 en 4 oktober 1993.

Sindsdien zijn G-Shocks horloges zeer populair geworden bij speciale eenheden in zowel de Amerikaanse en andere NAVO-natie eenheden, dit is mede te danken door proeven die dit horloge heeft moeten doorstaan.

De verschillende modellen en series

De G-Shock lijn bestaat uit de volgende modellen reeksen:

  • Trending
  • Aviation
  • Classic
  • Limited
  • Master of G
  • MT-G

Daarnaast heeft G-Shock ook een speciale lijn voor kinderen, die word Baby-G genoemd. Bij horlogewinkel Watchmybusiness.nl zijn vele modellen Casio G-shock horloges verkrijgbaar.

Bookmark and Share

Stylehorloges

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =