Het dragen van een horloge.

Het dragen van een horloge is nog steeds enorm populair, alleen zijn er soms onzekerheden. Een veel gestelde vraag is, kan ik het horloge zowel links als rechts dragen, en wat zijn de regels hiervoor? In dit artikel wil ik graag ingaan op een aantal manier waarop je het horloge kan dragen en wat de etiquette hiervoor zijn.

Moet ik een horloge links of rechts dragen?

In principe ben je vrij om je horloge links of rechts te dragen, dit moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Er is traditioneel gezien wel een voorkeur, de knoppen om de tijd te verzetten of het uurwerk op te winden werden aan de rechterkant geplaatst van de kast. Zo kon me, wanneer het horloge om de linker pols gedragen werd, makkelijk opwinden of de wijzers instellen met de rechterhand, zonder dat het horloge van de pols verwijderd hoeft te worden.

Ook word er wel gezegd dat het horloge gedragen moet worden op de niet sterke of dominante hand, dus wanneer je rechts handig bent, is rechts de dominante hand en zal je het horloge om de linker pols dragen.

Zorg dat het horloge goed zit

Een man zou nooit zijn horloge te los moeten dragen om zijn pols, het moet een perfecte pasvorm hebben, zonder dat de horlogeband te strak of te lost zit.

Een vrouw mag zowel los als strak gedragen worden, net zoals dit bij een armband het geval is. Echter is te strak ook niet mooi.

Een horloge voor iedere gelegenheid

Niet elk horloge dient zomaar bij elke gelegenheid gedragen te worden. Bij formele gelegenheden zoals een gala, bruiloft of begrafenis dient men bij voorkeur een analoog horloge te dragen, gemaakt van een edemetaal als zilver of goud. Bekijk hier meer horloge categorie├źn.

Een bijkomende regel voor het dragen van een horloge bij een formele gelegenheid is dat het materiaal van het horloge hetzelfde dient te zijn dan het materiaal waar de sieraden zijn vervaardigd.

Draag het zoals je het zelf fijn vind!

Natuurlijk zijn er allerlei regels een etiquette verbonden aan het dragen van een horloge, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de band en kast comfortabel om de pols zit en dat je hier geen hinder van ondervind!

Bookmark and Share

Stylehorloges

One Comment

  1. Leuk dat je erop wees dat niet elk horloge bij elke gelegenheid kan worden gedragen! Ik ben op zoek naar een horloge voor mijn man die jarig is, en ik wil iets universeel voor hem vinden. Dan kan hij het horloge zowel bij formele gelegenheden als in zijn dagelijks leven dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − een =